Október 10-én ismét megrendezésre került a hazai baromfiágazat egyik legfontosabb éves eseménye, a Tojás Világnapi Szakmai Konferencia, amelynek a budaörsi Hotel Holiday Inn adott otthont. A rendezvényt a Baromfi Termék Tanács és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szervezte, az esemény főtámogatójaként pedig vállalatunk is aktívan közreműködött.
A konferencia iránt nagy volt az érdeklődés: a tojástermelés, takarmányozás és járványvédelem területéről érkező szakemberek, kutatók és cégek képviselői gyűltek össze, hogy közösen vitassák meg az ágazat aktuális kérdéseit és kihívásait.

A délelőtti programban Dr. Ana María López Sobaler (Madridi Complutense Egyetem) előadása a tojás tápanyagainak és a kognitív funkcióknak a kapcsolatát mutatta be, majd Dr. Pál László (MATE Georgikon Campus) a tojótyúkok osztott takarmányozásának legújabb eredményeit ismertette. Ezt követően Dr. Pedro Medel de la Torre (Innovabiotics, Eastman Chemical Co.) a takarmányozás szerepéről beszélt a tojótyúkok termelékenységének és jólétének javításában, míg Pető Lilla (MATE Kaposvári Campus, Bábolna Tetra Kft.) a tojóhibrid-nemesítés aktuális irányait mutatta be.
Az ALPHAVET Zrt. részéről Jánosa Tibor, a Biosecurity Divízió igazgatója tartott szakmai előadást „Járványvédelem a baromfitartásban” címmel. Előadásában a legfrissebb járványvédelmi trendeket, tapasztalatokat és gyakorlati megoldásokat osztotta meg, kiemelve az ágazat biztonságának és fenntarthatóságának jelentőségét.

Standunk a konferencia egyik központi találkozóhelye volt, ahol a résztvevők személyesen is megismerhették vállalatunk járványvédelmi technológiáit és szolgáltatásait. A nap során számos értékes szakmai beszélgetés és kapcsolatépítési lehetőség adódott, amelyek hozzájárulnak az ágazat jövőbeli fejlődéséhez.
A konferencia záró fogadása kötetlen légkörben biztosított alkalmat a tapasztalatcserére és együttműködések elmélyítésére. Az idei Tojás Világnapi Konferencia ismét bizonyította, hogy a szakma összefogása, a tudásmegosztás és az innováció a magyar baromfitermelés legfontosabb erőforrásai.